Water

Water, ik kan er uren naar kijken en luisteren. Het geeft rust en laat al mijn zorgen, angst, wanhoop wegvaren. Water kan heel gevaarlijk zijn als je niet weet hoe je moet handelen. Maar het is ook mijn grote vriend. Het is niet stil, het gaat en komt. Het is krachtig, schoon maar soms ook vies. Toch helpt het om mijn gedachte weg te laten varen. Weer de rust daar steef ik naar. Als ik ver kijk zie ik geen einde. Ik kan alles van mij loslaten die ruimte heb ik. Het water voelt goed over mijn voeten, het is niet te koud en niet te warm. Kleine golven in de verte ook grote golven. Ik verdrink erin in mijn gedachte maar kan gelukkig weer naar boven drijven. Het zand voel ik wegglijden onder mijn voeten. Het kietelt een beetje maar voelt goed aan als of het mijn angsten weg laat varen en mij de kracht weer geeft. Ik kijk in het water en zie kleine visjes zwemmen. Ze draaien zich om en zwemmen weg de vrijheid in. Dan lach ik draai me om en loop weer met moed, hoop, zelfvertrouwen terug om er tegen te gaan en mijn doelen en wensen  achter na te gaan en ze proberen te bereiken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *