Èèn jaar met mijn macbook pro (Touch Bar)

13 februari heb ik mijn macbook pro bestelt. 14 februari heb ik mijn eerste macbook pro met touchbar 2016 ontvangen. Het was voor mij echt een hele grote dag. De nacht van 13 februari en 14 februari had ik helemaal niet kunnen slapen. Ik had het zien 3uur worden 4 uur zien worden 5 uur zien worden. Het was voor mij de langste nacht. vanaf mijn 14de wilde ik al heel lang een macbook pro en nu heb ik er een waarom ik zelf nu mijn artikel voor jullie op schrijf. Het was echt wennen met de macbook pro te werken. Maar voor mij de mooiste stap. Vanaf dat moment werd alles makkelijker. Werken met de macbook pro vergeleken met de windows is echt heel snel. Het opstarten, openen van apps, het doorsturen van foto’s via air drop, dichtstbij zijne cafe vinden via de app kaarten en dan niet alleen cafés maar ook hotels ect ect. Het opnemen van je telefoontjes die binnen komen. smsen. Ben je bijvoorbeeld op je iPhone op safari krijg je op je MacBook Pro een push bericht en kun je meteen de website openen op je macbook pro. Maar wat ik echt top vindt is dat er een eigen woordenboek bij zit. De macbook pro heeft ook een eigen antivirus. Als je het eenmaal door hebt hoe alles werkt wil je niets anders meer. Althans dat heb ik nu in ieder geval wel. De snel toetsen zijn ook heel makkelijk te leren en te gebruiken.

Maar deze macbook pro heeft de touch bar. Wat doet eigenlijk de touch bar?

De Touch Bar is vervangen door de f toetsen. Vooral ik als persoon die met 1 hand tikt of typt is zo een touch bar zeer handig. Je hebt de functies recht boven de toetsenbord. Per app is het anders.

Voorbeeld:

Ik Heb zelf op dit moment WordPress openstaan.  De Touch Bar die ik dat voor me zie is:

Je ziet op de touchbar de esc knop de emoji knop , letters een kleur kunt geven, je kunt je letters vet maken, je kunt schuin schrijven, je kunt het onderstrepen , ook kun je bepalen welke kant van je a4 je wilt beginnen met schrijven. (links , recht of gecentreerd ) en je hebt de opsomming mogelijkheden. Dat gedeelte van de touchbar veranderd op het moment dat je een app of programma open heb staan.

   Ik heb de webbrowser safari open staan. De touchbar die ik dan zie is

Zo is het dus met verschillende programmas of apps die je gebruikt.

 

De levensduur van de batterij is echt ongelofelijk. 14 uren soms wel langer kan ik mijn macbook pro gebruiken. Natuurlijk hangt het echt af van wat je gebruikt en doet op je macbook pro. Kijk je een film gaat natuurlijk je accu van je laptop snel leeg, maar ben je bijvoorbeeld aan het schrijven op je blog dan kun jij je laptop echt heel lang gebruiken op 1 keer volledig opladen. Als ik zelf alleen aan het schrijven ben kan ik makkelijk mijn laptop meer dan een week gebruiken zonder het tussen door op te laten.

 

Macbook pro setup

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *