Pijn en Passie

Pijn en passie zijn twee verschillende woorden, maar toch gaan ze samen. Je moet wel de betekenis en de link tussen de twee woorden graven. Je moet het je eerst vragen en afvragen. Wat betekenen de 2 woorden? Wat voor connecties hebben ze met elkaar? Het klinkt raar. Als je het gevonden hebt dan zul je zeggen ‘ja het is waar’. Is het gevoel gaar, dan zul je zeggen vaar. Laat al je pijn varen in je passie.  Zo kun je alleen je pijn een plekje geven. Je kunt dan weer leven. Ja de pijn een plekje geven gaat met beven, streven, geven en nemen. Als je de truc ontdekt, dan zul je makkelijk de pijn een plek geven.

 

Pijn kennen we allemaal. Je hebt pijn als jij je bezeerd. We weten ook hoe dat allemaal voelt. Maar we weten niet hoe het echt voelt als je bijvoorbeeld gekwetst wordt of als we verlangen, niet begrepen worden, de schuld krijgen, iets of iemand verliezen in ons leven, niet gehoord worden, zorgen hebben, niet getroost kunnen worden, niet geaccepteerd worden, doen als of , je iemand anders moet zijn, je onderwerpen moet draaien en niet de waarheid zeggen, jij je verraden voelt, bedrogen voelt, misbruikt voelt, het voelt als of je in een hoekje geschoven wordt, je alleen voelt, je iemand mist, als je geblokkeerd wordt om je passie te volgen, dat je niet gesteund word, het voelt alsof je er elke keer alleen voor staat. Het gevoel hebben we allemaal wel eens gevoelt. In welke omstandigheden dan ook. Maar waarom we het gevoel ongeveer weten is, omdat het per persoon anders is.

Samen kunnen we er wel uitkomen omdat we als we het gevoel kennen mee kunnen leven en dus ook elkaar kunnen helpen en steunen.

 

Maar waarom speelt passie een rol in pijn? Het is een kleine steuntje om van je pijn een goed gevoel te crieëren. Door je passie te gebruiken kun jij je pijn die je voelt en hebt op dat moment verwerken, verzachten en vergeten. Het gaat niet in èèn keer, het gaat ook niet in twee keren of drie keren. Nee , het echte resultaat zul je pas merken als je langer dan een week bezig bent. Neem de tijd, je rust en gun jezelf de zonnestraal. Accepteren speelt ook een grote rol, maar doe het met stappen.

Pijn maakt je zwak, maar kun je het weerstaan en verdragen, dan ga je nadenken, niet zomaar nadenken, maar dieper dan de diepste onderwerpen ga je over nadenken. De simpelste onderwerpen worden dan speciaal. De simpelste onderwerpen worden waardevoller. Je crieërt van pijn een heel sterk gevoel in jezelf, waardoor je ook eigenlijk soms ook een ander talent in jezelf ontdekt.

 

Je passie verzacht je pijn en maakt je sterk. 

Pain and Passion it makes you stronger. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *