Sparen

https://www.youtube.com/watch?v=eoxHl2BViAs&frags=pl%2Cwn

Sparen kan makkelijk zijn, moeilijk zijn. Als je wilt sparen moet je goed nadenken waarom je wilt sparen. Geef jezelf een doel, een reden. Bij sparen moet je letten op je inkomen en je uitgaven. Kijk eerst naar je vaste lasten, een bedrag in de maand voor je eten en drinken en kijk dan naar wat je overhoud. Dat wat je overhoud zet je opzij. Geef niet uit aan onnodige spullen die je niet nodig hebt. Als je iets leuks gezien hebt, geef jezelf dan een bepaald periode dat je het wilt kopen.  B.v. voor kerst of nieuwjaar, je verjaardag. Zo heb je genoeg tijd om te sparen maar kun je toch leuke dingen voor jezelf aanschaffen.  Moedig jezelf aan. WAAR EEN WIL IS, IS EEN WEG. Soms moet je ook rekening houden met dat je incidentele lasten zult hebben. Treur dan niet, maar denk aan het feit dat je volgende maand weer een paar centjes opzei kunt zetten. 

Ik wens jullie heel veel succes met het sparen. 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *