Het hart

Het hart het houd ons lichaam in beweging. Maar er zit nog veel meer achter. Het gevoel. Liefde, gemis, twijfel, onzekerheid, zekerheid, vertrouwen, wantrouwen, pijn, teleurstelling, houden van, scheiding, onze dromen, onze doelen, onze geheimen, onze verlangen, onze pad, jaloersheid, verdrietig, verloren, verbaast, hopeloos, verdrietig, breekbaar, eenzaam, ontevreden, leeg, verlamt, angstig, boos, kwaad, triest, wanhoop, treurig. Je merkt het hart kan heel zwaar wegen en elke kan kan het zwaarder wegen. We maken elke dag weer wat mee waardoor ons hart wat zwaarder kan gaan wegen.

We kunnen niet zien wat mensen diep in hun hart voelen. Het kan alleen door te luisteren, niet alleen te luisteren maar diep te luisteren naar de persoon, door te respecteren , door te accepteren, geduld te hebben. Door de persoon te helpen, samen met die persoon te zijn leer je een hart kennen. Het maakt niet uit wat het van jou is. Een vriend, een vriendin, een neef, een nicht, een oom, een tante, een oma , opa, een zus, een zusje, een broer, een broertje. Een zoon, een dochter.

Draag het gevoel samen en het is nooit te zwaar. Leer eerst het gevoel kennen. Merk dan wat mensen met zich dragen.

Het hart houd je in leven
Het hart is het leven

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *