Technologie mijn passie

Vanaf het moment dat ik mijn eerste computer kreeg van mijn ouders, ben ik technologie leuk en interessant gaan vinden. Het begon met gamen op de computer. Racen was mijn favoriet en daar ben ik ook in blijven hangen. Daarna ben ik op onderzoek uitgegaan hoe andere software’s werkte. Cd’s branden, installeren van software. Wat zijn de mogelijkheden. Wat kun je allemaal met een software of programma. Muziek afspelen, video’s afspelen met welke software het beste kon. De kwaliteit van de video’s. Het overzetten van documenten, muziek, foto’s en video’s op diskettes of cd. Ik leerde met microsoft office werken.

Microsoft Office, wat kon je er allemaal mee. Welke functies/opties had je. word, powerpoint, Onenote, outlook. Wat kon je ermee behalve de basis opties zoals kopiëren, plakken, opslaan of overzetten. Daar lagen meer mijn interesses in. Toen kreeg ik een printer bij.

Met die printer, print ik natuurlijk documenten, foto’s uit. Zelf maakte ik mijn eigen notie’s blok. Ik was echt van alles aan het uitprinten. kleurplaten of informatie hoe een bepaald software werkte. Mijn eerste printer ik weet het nog heel goed. Het was van het merk hp en was licht bruin. Op het moment dat mijn printer niet werkte kreeg ik van mijn ouders een all in 1 printer. Ja, jullie raden het al. Het was mijn nieuw speeltje en ik was er trots op. Bij het aansluiten van mijn printen had ik al pret laat staan bij het installeren van de software. Ik was zo trots dat ik het zelf kon. Dat moment van de installatie. Je stopt de cd in, je hart gaat te keer en je gedachte slaat op hol. Vragen zoals, wat zal ik meer kunnen ontdekken. Het fijnste gevoel ooit. tijdens de installatie bekeek ik de hele balk wat ik beeld kwam dat de software aan het installeren was en in die tijd alle pixels die je kon zien. Ik was trots maar trotser was ik toen mijn vader vroeg of ik hem kon helpen als hij wat moest scannen of printen. Alles scannen en dan in mapjes zetten was mijn 1 van mijn favoriet, maar scannen en vanuit de map naar de cd of diskette toe overzetten was echt mijn ding. Een website met heel veel categorieën. Van tekenplaatjes vinden tot hoe je een cake moet bakken. Je kon ook verschillende kranten lezen. Verschillende games spelen. Je kon en kan er echt van alles op vinden. auto’s, online kleding zaken ect ect.

windows updaten was nieuw maar toen ik het ontdekte dat je zo de nieuwste versie van programma’s kreeg soms of de problemen werden soms opgelost, ja vanaf dat moment veranderde alles. Ik wilde weten wat er veranderd was na de update, wat was nieuw?, wat kon je ermee?, waar was de update goed voor. Vanaf dat moment probeerde ik alles uit. Elke update van wat dan ook. Of het nou ging om een software of tastbare technologie. Speakers, oordopjes , toetsenborden, muizen, mp3, iPods, iPhones, iPads. Wat was het verschil tussen merken. natuurlijk de designs.

Mijn beperking had ik toen ermee betrokken. Kon het wel met 1 hand of niet of hoe kun je het met 5 vingeren bedienen. Dat was toen het voor mij interessant werd. Voorbeeld: Hoe kan ik een toetsenbord het handigst voor mij gebruiken? Is een numerieke toetsenbord handiger of niet? Wat is fijner typen? De muis gebruiken. Al mijn 5 vingers gebruiken om te kunnen typen. Zo heb ik me zelf aangeleerd om snel te typen met 1 hand.

Zo ben ik dus van technologie gaan houden. Het is heel onschuldig begonnen en ik vond het leuker en interessanter worden.

Waar let ik op als een speaker aanschaf bijvoorbeeld? Ik let op de design, de kleur, de grote, wat kan de speaker, wat voor optie heeft de speaker erbij en wat maakt de speaker uniek?

Bij andere apparaturen let ik bijvoorbeeld op hoe handig het is.

Setup

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *