Waarde en waardering

Waarde en waardering hebben met elkaar te maken, maar toch kun je ze onderscheiden. Waarde en waardering, je hebt er wel vast van gehoord. In welke situatie je zit, je zult het tegen komen. Maar hoe hechten we waarde aan iets en waar komt de waardering vandaan?

Waarde hechten aan……… het komt vaak voor dat we waarde hechten aan…….. dat komt omdat we weten hoe we eraan komen of ervan bewust zijn hoeveel moeite we hebben moeten doen om het gene aan te schaffen wat we graag willen hebben. Of het gaat om iets groots of iets kleins. We gebruiken het graag en hebben het graag in bezit.

Waardering kun je zien als het gevolg van waarde hechten aan….. Als we waarde hechten aan….. hebben we waardering voor het geen wat we hebben, gekregen hebben en vooral wat we nog NIET hebben. Waardering ontstaat dus als we ons ervan bewust zijn hoe we aan iets gekomen zijn. Een voorbeeld: Je krijgt b.v. een nieuwe telefoon. Je gaat er heel zuinig en netjes mee om. JE HECHT WAARDE EN WAARDERING AAN DE TELEFOON. Je bent blij dat je een nieuwe telefoon gehad hebt, je bent ervan bewust hoeveel zo een telefoon gekost heeft, dus ga je er heel zuinig mee om. DE WAARDE EN WAARDERING KOMT DAN AAN ORDE.

Waarde en waardering hebben veel meer waarde. Daarom dat we zeggen je hecht waarde aan…….. Door zuinig te zijn op je spullen worden de waarde en waardering automatisch groter.

Nog een voorbeeld: Kleding weg dumpen in de container om het geven aan het goed doel waar ze het weer kunnen gebruiken. Dat is ook een vorm van waarde en waardering. Je hebt de kleding graag gedragen, maar je wilt ze niet zomaar weg doen. Daar kun je ook waarde en waardering uithalen.

Dat is dus wat waarde en waardering is. Het is onzichtbaar, heeft een groot betekenis, maar ook deze woorden hebben een waarde.

Hoe onzichtbaar dingen kunnen zijn, des te meer waarde ze hechten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *