Digitaal lezen

Er werd ons altijd verteld dat lezen belangrijk is. Lezen heeft heel veel invloed op jou en je geest. Lezen moet je zelf stimuleren door boeken te gaan lezen die jou interesseren.

Als student wilde ik nooit lezen. Ik vond het heel erg saai. Boeken met alleen maar letters. Vooral als het ging om dikke boeken. Ik keek er altijd tegen op. Tot ik digitaal lezen ontdekte.

Elektronica is wat mij interesseert. Software, hardware. Het interesseert me wat er technisch allemaal kan tot ik de app boeken op mijn iPhone ging uitproberen. Toen ontdekte ik digitaal lezen. Vanaf dat moment ben ik niet gestopt met lezen en ontdekte ik welke boeken ik interessant vond om te lezen. spirituele boeken, biografieën en romans vindt ik heel leuk om te lezen.

Het begon met het boek VERLIEFD met als vervolg VERLOOFD en GETROUWD van ROSE WINTER. Toen ik de smaak te pakken had ging ik op onderzoek uit welke boeken nog meer leuk zijn om te lezen. Al snel ontdekte ik het boek DE EDELE KUNST VAN NOT GIVING A F*CK van MARK MANSON. Wat ik uit het boek haalde waren echt dingen waar ik tegen aan liep. Ik begreep mezelf beter en ik werd er rustig van in mijn hoofd.

Een boek lezen brengt me even in een ander wereld. Het wereldje wat jij leest in het boek. Ik kan me zo verdiepen in spirituele boeken, dat ik mezelf veel beter begrijp en ik kom meer tot mezelf. Je gaat bijvoorbeeld anders kijken naar angst, onzekerheid of wantrouwen.

Uit mijn comfort zone durf ik beter te stappen. Ik ga naar plekken waar ik niet geweest ben in de buurt, ik durf meer NEE te zeggen en mijn grenzen aan te geven. Het is ongelofelijk wat lezen met je kan doen en je levensstijl zo kan veranderen.

Mijn routine van het lezen begint ’s morgens vroeg. Ik zet mijn wekker vroeg dan lees ik eerst een stukje, daarna doe ik de dingen die ik op de dag moet doen en als ik dat gedaan heb dan pak ik mijn iPad of iPhone en lees ik tot ik het zat ben. 😁.

Wat mij aantrekt met digitaal lezen is dat je kunt bekijken hoeveel min je gelezen hebt en dat kun je als je doel instellen. Je krijgt elke keer weer een ster als je een doel bereikt hebt. Dat doel kun je naar je eigen tijd wijze instellen. Daarnaast kun je zien hoeveel boeken je gelezen hebt. Ik probeer 100 boeken in een jaar te lezen. Dat is voor mij een heel groot uitdaging maar het pusht me wel om meer te lezen op een dag. Ik hoop zo dat het me lukt ik heb nog 2 maanden dus dat wordt heel veel lezen voor mij. Ik adviseer iedere student om te ontdekken wat ze leuk vinden om te lezen en er een challenge ervan te maken. Dat maakt en zal lezen uitdagender maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *