MINDSET VERSTERKEN

Heel veel mensen vragen zich af hoe ze uit hun luiheid kunnen komen of hun dipje of hun negativiteit. Het is ook niet gemakkelijk. Je moet best wel willen. Je wils kracht moet echt sterk zijn wil je over je dipje , negativiteit of luiheid heen komen. Geloof me dit zijn enkele voorbeelden. Er zijn meerdere belemmeringen die ons tegenhouden om te willen doen wat we zouden willen.

Het zit in ons hoofd maar het moet er uitkomen. We hebben zoveel ideeën, maar denken er te veel over na om eraan te beginnen. Als het ons lukt denken we na over elke detail en dan heb ik het nog niet over het nadenken van hoe we onze plan gaan aanpakken, maar meer dat we denken over uit bed stappen, naar de badkamer moeten gaan, ons moeten aankleden, eten en drinken. Als je er goed over nadenkt zijn dit de standaard dingen waar we eigenlijk niet over moeten nadenken maar gewoon moeten doen. Toch blijkt dat dit het eerste is wat ons tegenhoud. Het proces om te beginnen. Zo begint het uitstellen. We denken dan al aan morgen. ‘morgen is een nieuwe dag gaan we met de volle 100% aan motivatie beginnen’. Zo slaan we 1 hele dag over. 1 dag waar we zoveel al hadden kunnen doen. We verspillen de tijd van de dag waarin we nu leven. We verzwakken onze mindset door altijd de zwakste en makkelijkste keuzes en wegen te maken of te kiezen.

Als ik heel eerlijk ben, bij mij komt het ook voor dat ik wil uitstellen, als ik teveel over het proces aan het denken ben. Maar op het moment dat ik denk aan wat het resultaat zal opleveren dan motiveert het mij om eraan te gaan beginnen. Het gaat erom dat je de klik kunt vinden hoe jij je denkwijze kunt veranderen. Ga de uitdaging aan om je zelf uit te dagen om jezelf een beetje te dwingen om een begin te maken. Als het begin er is zul je merken dat het van zelf gaat dat je door wilt gaan.

De uitdaging is om jezelf soms op de proef te stellen en je zelf te testen hoe ver je kunt gaan om iets te willen bereiken. Je kunt het een beetje zien als hoe trouw ben je aan je doelen en je wensen op een gezonde manier. Trap niet in je gedachten van uitstel, maar versterk je mindset door het toch te doen en te proberen maar vooral door te gaan.

De manier van denken, het omzetten , actie ondernemen, doorgeven, openstaan om te leren, je grenzen aangeven, NOOIT OPGEVEN, versterk je juist je mindset en kom je ergens aan wat je nooit had gedacht te komen.

Je bent ook rijk als jij je mindset kunt versterken.

De manier van denken, hoe doe je dat? Stel de juiste vragen? Hoe sterker de vragen zijn, hoe sterker de antwoorden zijn.

Vragen die jij jezelf kunt stellen.

1. Hoe waardevol zijn je doelen en wensen? 2. Wat heb je er voor over om te komen waar je wilt komen of af hebben? 3. Wat kun je er zelf uithalen? 4. Wat kun je andere meegeven? Hoe wil je door groeien? Dit zijn enkele vragen die jij jezelf kunt stellen.

Doe altijd je best er is altijd een weg, ongeacht de belemmeringen. Laat je ook niet of laat ik het zo zeggen, NOOIT tegen houden door je belemmeringen.

Versterk je mindset en je zult zien dat je met de tijd verder komt dan jezelf gedacht had. Werk hard, heb geduld en zet door.

mindset versterken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *