WAT BETEKEND VRIJHEID VOOR MIJ

Vrijheid is een groot woord. Vrij zijn is groot en neemt heel veel met zich mee. Als we vrijheid moeten beschrijven dan denken we aan reizen, geld hebben, de tijd hebben om activiteiten te kunnen doen of niks moet en alles mag. Je kunt vrijheid op verschillende manieren bekijken.

Voor mij is vrijheid zelfstandig kunnen zijn, kunnen ondernemen, zelf bepalen wat ik wil , wat ik wil doen en de rust die ik kan hebben. Zelf mijn denkwijze kunnen ontwikkelen. Genieten van wat ik heb en wat ik wil bouwen. Mijn zelfstandigheid is mijn vrijheid en ik ontwikkel me elke dag. Ik ben dankbaar met wat ik zelf kan. Ik ben dankbaar met wat ik zelf wil opbouwen.

WAT JIJ WILT EN NIET WAT ANDERE WILLEN DAT JIJ MOET DOEN OF HEBBEN. Want als andere voor jou beslissen leef jij je leven niet, maar leef je het leven wat andere willen, hoe jij moet leven.

Ik ken veel mensen die dingen laten doen door andere omdat ze te koppig, eigenwijs en lui zijn om het zelf te doen. Of zeggen dat ze geen tijd hebben om het zelf te doen of gewoon zeggen dat ze het niet kunnen doen. Naar mijn mening zijn dat de goedkoopste smoesje die je kunt gebruiken om te zeggen dat je gewoon weg weigert en lui bent om het te doen maar het wel wilt hebben. Die personen wil ik helemaal niet zijn.

Jouw vrijheid is je zelfstandigheid, je verantwoordelijkheid die je moet nemen en je zelf wilt wilt nemen om gelukkig te leven. Ken en herken het geduld als je iets wilt hebben/kopen/aanschaffen en ken de waarde als je het hebt kunnen aanschaffen.

Vrijheid zijn de kleine dingen in het leven. De dingen die heel normaal zijn of normaal vinden. Vrijheid hebben om te kunnen lopen, naar buiten te kunnen gaan, een ijsje te kunnen eten, tijd geven aan je vriend/in, alle manieren hebben en kunnen gebruiken om in contact te blijven met je vrienden/innen. De vrijheid heb je al in je handen, maar de vraag is hoeveel waarde hecht je eraan. Het zijn de mooie levende dingen in het leven waar we totaal geen geld aan kunnen of hoeven te geven.

Een glimlach van een persoon naar een ander persoon kan een beetje vrijheid geven. Met vrijheid kun je dus heel diep kijken.

Wat is voor jou vrijheid? Wat koppel je aan je vrijheid?

De vraag die jij jezelf kunt stellen is hoe zie jij je vrijheid?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *