CAMERA’S VERTELLEN EEN VERHAAL

camera’s vertellen een verhaal

Toen ik deze foto nam dacht ik aan het feit dat een camera ook een story/verhaal heeft of vertelt. Het legt een verhaal een story vast op dat moment. Denk aan welke dag, uur, min en sec. Ik dacht niet verder na erover maar het was wel een mooi gedachte op dat moment.

Toen maakte ik deze foto. Deze foto had ik ook gepost op mijn instagram @shienesdailyvlogs

En ik dacht hier moet ik een artikel over schrijven in mijn blog. Hoe mooi is het dat we deze middelen hebben om terug te kijken naar de dag dat jij hebt meegemaakt. Niet alleen terug kijken, maar als je een beeld vastlegt heeft het ook een bepaalde straling. Wat straalt een foto uit? B.v: Rust, liefde, boosheid, missen, eenzaamheid, verdriet, pijn, open, gesloten, vrijheid, kalmte, drukt of gebroken. Zo zij er andere emoties. Als je naar een foto kijkt, wat zie je op een foto en hoe staat het op een foto? Welke kleuren heeft een foto? Hoe voelen de kleuren aan.

Als je naar deze foto kijkt. Stel je zelf deze vragen. Waar denk je aan? Waar gaat er door je heen? Hoe voel jij je als je naar deze foto kijkt? Wat kun je uit deze foto halen?

Het leuke van een video of een foto is dat het je vertelt waar je was geweest, wat je hebt gedaan en hoe jij je op dat moment voelde. Het legt een datum, tijd, stemming een voel vast op dat moment. Dat maakt een foto of video speciaal.

Een foto of video schrijft al geschiedenis. Je kunt terug kijken naar een beeld wat je in het verleden gedaan hebt. De herinneringen zullen we tot aan onze dood meedragen, maar als we het ook op beeld hebben maakt het extra speciaal. Het beeld wordt voor een deel weer levend van dat moment.

Je kunt in een foto of video je eigen verhaal schrijven. Je fantasieën , je gedachten of vergelijkbare gebeurtenis. Het kan helpen om je kracht te geven, je te inspireren, je pijn te verzachten, je gevoel, gedachte of gebeurtenis een plaats te geven.

Een video/vlog

Als je naar een video kijkt. Dan zie je animaties/effecten. Je hoort muziek een je ziet de omgeving. Er wordt een verhaal vertelt. Omdat een video bewegende beelden maakt, wekt het ook meer emoties op. De boodschap komt krachtig en gelijk binnen. Net als voor een foto geld ook dat het je inspiratie kan geven, je gedachte of bepaalde gebeurtenis een plekje kan geven met alle andere emoties.

Het kan niet alleen emotioneel helpen. Het kan je ontwikkeling vastleggen en uitdeelden. Hoe ben je gegroeid? Hoe neem jij je ervaringen mee in je volgende stappen? Kijk terug en als je zelf ontdekt hoe jij je ontwikkeld zal het je meer zelfvertrouwen geven.

Een camera of het nou gaat om een compacte camera , dslr camera of je camera van je telefoon. Het schrijft een verhaal voor je op dat moment en legt de geschiedenis voor je vast.

Gebruik dus je camera op de beelden vast te leggen, die je weer terug kunt bekijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *