NAPOLEON HILL THINK and GROW RICH

Napoleon Hill Think and Grow Rich is echt een heel populair boek. Het boek wordt vooral gelezen door creators en ondernemers. Iedereen had het erover dat het een boek was dat je moest lezen. Ik zelf was nieuwsgierig naar het boek. Nadat ik het boek besteld had en binnen gekregen had, ging ik meteen aan de slag om het te lezen. Ik sloeg het boek open en ik las het Noot van de redactie. Er werd geschreven dat ik tijdens het lezen rekening mee moest houden de tekst geschreven werd in 1937. Dat maakte me nog nieuwsgieriger.

Ik sloeg 2 blz verder en las: SUCCES IS HET RESULTAAT VAN DE MANIER WAAROP JE DENKT. Het eerste wat in mij op kwam was “waauw” dit is zo waar. De manier waarop je denkt zul je succes hebben of niet. Met andere woorden denk je bijv negatief zul je nooit resultaat behalen, leg jij het bij neer, zul je nooit succesvol worden. Dit is dan in het algemeen uitgelegd.

Het boek van napoleon Hill gaat dieper, veel dieper. Een qoute wat ik zelf onthouden heb uit het boek omdat het mij zelf aan het denken bracht was:

Je wordt wat je gelooft, NIET wat je hoopt, wat je wenst, of wat je wilt. Je wordt waar je diep van binnen overtuigd bent.

Ik ging erover nadenken. Het sprak me zo aan, dat ik dacht. Dit is het juiste boek om mijn goals een doelen te versterken en ze te behalen.

Door mijn hoofd ging dat ik heel graag wilde dat studenten of ouderen wat hebben aan mijn vlogs. WAT kan ik veranderen om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken en dat mijn kijkers wat kunnen meenemen. Ik las verder met deze gedachte.

De mate van rijkdom bepaal jezelf.

Het klopt als een bus. Je hebt het in eigenhanden neem dan ook die verantwoordelijk om ergens te komen. Wat je doelen/goals ook zijn.

Ergens in ons zelf hebben wij een kracht die elke droom en ieder verlangen kan waarmaken. Het gaat erom dat je die kracht ontdekt en leert te gebruiken.

Een kracht die ik in mezelf heb en ik moet die kracht ontdekken en leren te gebruiken.

Wat is dan mijn krach? Was de eerste vraag die ik mezelf stelde. Ik las verder en de vraag werd gesteld “wat maakt ons wie we zijn? Waarom doen we wat we doen? Deze vragen kon ik nog even niet voor mezelf beantwoorden. Tot ik las:

Alles begint met een gedachten, alles begint met mindset.

Toen wist het het. Welke ideeën heb ik? Wat wil ik ermee doen. Ik schreef al mijn ideeën op een lijst en begon een plan te maken. Het waren ideeën voor mijn website mijn YouTube kanaal.

Het begint met het verlangen. Waar verlang naar? Wat zou je graag willen hebben. Denk maar aan iets kleins. Wil je een mooie horloge van rolex hebben of een auto bijv. een Ferrari. Hoe groot is die verlangen om dat horloge te willen of die auto te hebben.

Tijdens het lezen kwam ik erachter dat ik mijn geest, gedachten, mind-set heel sterk moest maken. Niet alleen sterk maar onverwoestbaar moest maken. Hou de weg terug altijd GESLOTEN.

Hoe krachtiger de gedachten, geest, hoe krachtiger de mind-set.

Ik leerde dat het gene wat je leuk vindt om te doen je leven kan wijden. Het maakt niet uit wat je doen, maar hoe je het doet. Dat klikt heel logisch. De manier waarop je actie neemt heeft een heel groot effect. Positief of negatief.

Over positief en negatief gesproken. Positiviteit om succes te behalen of je doelen en goals te behalen is van levensbelang. Als je positiviteit hebt alles positief ziet ook al zijn er mindere dagen dan kun je ervoor zorgen dat jij je succes kunt behalen.

omring je niet met mensen, vrienden, familieleden die geen doel of goals voor ogen hebben of die jou doelen en goals niet begrijpen of jaloers zijn. Geen geloof in je hebben. Neem afstand van deze mensen. Maak je sterk en vecht voor jou doelen en goals en je succes.

Succes zal pas verschijnen, na heel veel tegenslagen en mislukkingen. De kunst is om je geest scherp te houden en je zult de kracht ontdekken.

Gebruik nooit het woord ONMOGELIJK. Dat is de grootste zwakte van de mens. Waarom mesen falen is omdat ze toelaten dat hun bewustzijn gericht is op het falen. De kunst is omdat gene om te draaien. Je mind-set veranderen in succes.

Er zijn een aantal stappen om succes te behalen

 1. verlangen
 2. geloof en overtuiging
 3. autosuggestie
 4. specialistische kennis
 5. verbeeldingskracht
 6. gestructureerde planning
 7. besluitvaardigheid
 8. volharding
 9. De kracht van mind-set
 10. De wonderlijke kracht van sexualiteit
 11. Het onderbewustzijn
 12. Het brein
 13. Het zesde zintuig

Mijn levenslessen uit het boek van Napoleon Hill zijn:

 1. Je gedachten onder controle krijgen en behouden
 2. Ideeën altijd in actie brengen
 3. verlangen nooit achterlaten of afwijzen maar juist luisteren
 4. regelmaat in je dag brengen
 5. verbeeldingskracht gebruiken om niet/nooit op te geven.
 6. blijven leren en kennis opdoen.
 7. Neem je verantwoordelijkheid voor jou doelen, goals en succes.

ik zou zeggen schaf het boek aan van napoleon Hill. Je denkwijze zal drasties in het positieve veranderen.

Mij is helder geworden wat ik wil doen en wat ik wil bereiken een hoe ik dat zelf kan aanpakken.

Napoleon Hill Think and Grow Rich

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *