Vertrouwen/zelfvertrouwen

Als we het hebben over vertrouwen, dan kunnen we er allemaal heel gemakkelijk over praten. We kunnen makkelijk zeggen dat we moet vertrouwen of zelfvertrouwen hebben. Maar in de praktijk en daarmee bedoel ik het ECHTE LEVEN, gaat het heel anders. Wat bedoel ik ermee? Dat zal ik jullie vertellen. We rennen als het ware weg om je onze vertrouwen blood op tafel te leggen.

Als het aankomt op onze emoties, dan kunnen we er heel algemeen over praten en soms koudbloedig over zijn. We schamen ons om onze echte diepste emoties, gevoelens, reacties of mening te laten zien of te vertellen. Wat zullen andere mensen denken of wat zullen andere mensen ervan vinden? Kan ik wel die personen vertrouwen? Zien die personen/ mensen het zelfde als ik het zie en begrijp? We HOUNDEN ONS SNEL IN omdat we mensen niet genoeg VERTROUWEN om met een gerust hart te spreken over ons gevoelens, emoties of mening.

Op een of ander manier willen we zekerheid hebben als het gaat om het vertrouwen van een persoon of personen. We zijn geneigd diegene te testen of we daadwerkelijk de persoon/personenn kunnen vertrouwen.

Vertrouwen is moeilijk, want het moet van beide partijen komen. Het gaat bij vertrouwen om samenwerken, begrip, respect, waarde , acceptatie, geduld, stilte, de persoon beter leren kennen een willen leren kennen en het belangrijkste OPRECHT.

VERTROUWEN gaat puur om het HOUDEN VAN, EERIJKHEID EN OPRECHTHEID.

JA, het vertrouwen kan heel diep gaan, zelfs tot in de wortels van je hart. Als dat breekt, dan is dat NOOIT meer te HELEN.

Als de wortel van je vertrouwen breekt in je hart kan het je zelfvertrouwen ook breken tot in de wortels.

Stel dat jij je zelfvertrouwen verliest, dan denk je dat je niks kunt doen of bereiken. Je gaat alleen kijken naar wat andere ervan vinden en laat andere voor je beslissen. Je krijgt problemen met het opkomen voor jezelf of het initiatief te nemen om te ondernemen. Je wilt je jezelf het liefste opsluiten in je huis of je kamer. Je gaat alles zien als kritiek en niet als feedback of leerpunt.

Je hart is voor 80% gebroken als iemand je vertrouwen beschaamd of als jij je zelfvertrouwen verliest.

Woorden of zinnen die het zelfvertrouwen kunnen breken:

 1. JE KUNT HET NIET
 2. JE BENT DOM
 3. DAT IS NIET MOOI
 4. JE ZULT NOOIT SUCCES BEHALEN
 5. IK VIND HET LELIJK
 6. KUN JE DAT ECHT???👀🤨🧐 (sarcastisch)
 7. HET WERD EENS TIJD
 8. DAT ZIET ER EINDELIJK BETER UIT (sarcastisch)
 9. GEEN TIJD
 10. JE MORT AFVALLEN
 11. JE BENT TE DIK
 12. KON JE NIET IETS BETERS VINDEN

Zo zijn er meer van dit soort opmerkingen die het vertrouwen een zelfvertrouwen kunnen preken.

Het beschadigd jou en de tegenpartij.

Je zult je altijd vragen blijven stellen.

voorbeeld van vragen:

 1. Wat is waar en wat is niet waar?
 2. verteld de persoon de waarheid?
 3. Kan ik de persoon het wel vertellen?
 4. Is de persoon wel oprecht?
 5. Bedoelt de persoon het goed of slecht?
 6. Wat zullen andere van mij vinden?
 7. Doe ik het goed?

SPEEL DAAROM NOOIT MET HET VERTROUWEN VAN EEN ANDER.

Wees daarom altijd alert met wat je zegt of verteld. Woorden kunnen breken, branden en onherstelbaar worden als het tot in de wortel beschadigd is.

Hoe je elkaar kunt vertrouwen is door elkaar te leren kennen. OPRECHT leren kennen. Met informatie die je van mekaar kent, ga daar met respect en hee veel waarde om.

Jij weet als geen beste hoe jij wilt dat mensen met jou willen omgaan. Dan heb ik het over je vertrouwen. Doe het zelfde voor hen. Je kent als geen ander je grenzen, pas je grenzen dan ook toe bij andere.

Wil je dat mensen je vertrouwen, dan kost dat tijd. Je bouwt het vertrouwen op. Het pacht heel veel energie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *