LOSLATEN

Loslaten is verschrikkelijk. Als we ons aan iets of iemand gehecht hebben is het heel moeilijk om los te laten. Het breekt, het steekt en het brand

Heel veel mensen hebben het probleem. Ouders kunnen hun kinderen moeilijk loslaten of kinderen kunnen moeilijk loslaten wat ze in bezit hebben.

Omdat we het moeilijk vinden om los te laten, nemen we onbewust die gedachten mee. We staan ermee op en gaan ermee slapen. Dat is niet gezond.

En als ik heel eerlijk ben, ik heb het daar ook moeilijk mee. Op een of ander manier ga jij je schuldig voelen, je gaat jezelf gek maken in je hoofd en je gaat je afvragen wat je wel goed gedaan had en wat je anders had kunnen doen. Je blijft met een bepaald beeld en gedachten in je hoofd malen.

Wat het met je kan doen?, en dan spreek ik uit eigen ervaring. Je kunt je zelfvertrouwen verliezen. De onzekerheid groeit en je zekerheid vervaagd en gaat verloren.

Het niet kunnen loslaten kan heel veel schade aanbrengen. psychisch. In je gedachten ben je aan het nadenken en blijf je zo in het verleden hangen. Waardoor jij het verleden brengt in het NU.

We spreken dan over gedachten onder controle hebben. Je gedachten onder controle hebben is hartstikke moeilijk. Het is verschrikkelijk dat je met je gedachte in 1 en de zelfde moment blijft. Het blokkeert je in het ondernemen. Je gaat aan jezelf twijfelen.

Als jij in het HIER en NU kunt blijven, heb je controle over het LOSLATEN en je GEDACHTEN. Neem van mij aan. Het is trainen.

Door je alertheid om in het HIER en NU te blijven ben jij je controle over je gedachten aan het trainen waardoor jij ook loslaten aan het trainen hebt.

Loslaten kun je zien als een touw dat je vast hebt en je het kunt loslaten. Ontspan je vingers en je pols en laat het je hand vrij van het touw dat jou blokkeert om andere mooie sterke momenten vast te pakken.

We vinden het heel gemakkelijk om gedachten vast te houden die ons bijten, snijden en ons energie opzuigen, dan dat we gedachten vasthouden die ons de juiste balans bezorgen. Terwijl we het moeten omdraaien. We moeten de gedachten vast blijven houden die ons sterk, krachtig en energie geven.

Velen van ons vertellen dat loslaten heel veel energie kost. Het kost ook heel veel energie. Maar het wordt makkelijker als je dat vaker doet. Dan wend je gedachte eraan om gelijk in het NU TE KOMEN, als het in het verleden komt of is.

Kun je voor jezelf deze vragen beantwoorden dan weet je ook of je het moet loslaten of niet.

Ik zeg altijd wil je loslaten dan kun jij jezelf de volgende vragen stellen:

  1. Zal het me helpen Inn de toekomst?
  2. Heb ik er wat aan?
  3. Heb ik het nodig op mijn pad?
  4. Heb ik het nodig in de toekomst?
  5. Wat doet het met mij en mijn emoties/gevoelens

Probeer altijd bewust te blijven in het hier en nu. Laat los wat je van binnen dood en kom in het hier en NU.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *