Intentie

GOUD MAAKT ONS BLIND

Als onze emoties, hoofd en hart aan het dansen zijn, is niets onmogelijk.

We richten ons leven in om onze doelen te bereiken, omdat we denken dat we er blij van worden. Hoe chaotisch we zijn, we hebben allemaal plannen. We hebben b.v allemaal dromen voor de toekomst. Er is altijd iets wat ons drijft om door te zetten.

Er zijn 4 basismotivaties

  1. Angst
  2. De streven
  3. Plicht
  4. Liefde

Deze 4 emoties hebben invloed op wat je doet. Dan heb ik het over de keuzes die je maakt. Ik zal het uitleggen.

  1. Je hebt angst: Zoals je gelezen hebt in mijn blog over angst, kan angst een waarschuwing zijn. De waarschuwing kan nuttig zijn. Het laat je nadenken over wat je aan het doen bent of gaat doen en het kan je een zetje geven. Het probleem van angst is dat je het niet vol kunt houden. Als jij lang tegen wordt gehouden door angst dat kun je niet uit je beste vermogen geven. Je bent veelste veel onrustig en het resultaat is iets lager dan waar jij voor gaat of wil gaan. Je druk zet je hoog waardoor het juist fout gaat. Je blokkeert en je bent niet in staat de situatie goed in te schatten.
  2. Dan hebben we begeerte: Het is de hoofd persoon in je persoonlijke bevrediging die je najaagt. We denken vaak dat succes gelijkstaat aan geluk, maar dat is een illusie. We denken dat we succes hebben als we het kopen. Dan bedoel ik aankopen van spullen die ons gelukkig maken. Wanneer je grip hebt op je mentale proces staat je ziel in verbinding en dan kun je de blijdschap ervaren en je geluk voeden op een gezonde manier. Succes garandeert geen geluk en geluk vereist geen succes. Je kunt ze wel versterken, maar ze zijn niet verbonden met elkaar. Er zit degelijk een verschil in tussen succes en geluk. Succes is b.v geld kunnen verdienen, respect voor je werk, grote projecten makkelijker maken. Geluk is je goed voelen over jezelf. Heel veel mensen hebben het over succes. Iedereen wil succes. De keiharde waarheid is, jij hebt dat zelf in handen.
  3. Plicht en liefde: Wil je echt een succes en gelukkig leven? Richt je dan vooral op de voldoening van een zinvol leven. Ken en herken de betekenis in wat je doet. Moed, goed gedrag, spirituele wijsheid is rijkdom. De zingeving leidt tot echte voldoening. Wie dit kan begrijpen, beseft de waarde van liefde en plicht in motivatie. Als je uit plicht en liefde handelt, weet je dat je daar waarde aan toevoegt. hie meer jij jezelf verandert in je doen en laten, hoe meer je kunt bereiken. Zonder goede motivatie heb je geen energie en drive.

Angst,begeerte, plicht en liefde zijn de basis van alle intenties. Je intentie is wie jij wilt zijn om je doelen te bereiken. Daarbij komt nog kijken wat jij voelt en hoe jij wilt handelen. Het gaat erom waar het uit komt. Komt het uit angst voor, begeerte, je plichtsgevoel of liefde.

Ga vooral opzoek naar het diepste waarom. Er is geen één mens dat alleen maar één motivatie heeft. Vraag jezelf af WAAROM? beantwoord deze vraag tot in de puntjes. Je komt er zo achter, niet alleen waarom, maar juist wie je bent en wat je wilt worden en bereiken ermee. Stel jezelf de vraag: waarom ben je bang?

Opdracht:

Neem iets in gedachten en stel jezelf de vraag waarom je dit wilt. Vraag door tot je bij de kern bent. De meest voorkomende antwoorden zijn: dat je wilt groeien, dat je goed uit wil zien, opvallend wil zijn. Als je een zaadje plant, kan het groeien tot een boom. Die boom kan heel veel betekenen voor iedereen. Een boom kun je zien met prachtige effecten. Maar dan hebben we het onkruid wat rond de bomen kan groeien. Dat zijn de mensen die verkeerde intentie hebben.

Als je eenmaal het waarom kent wat jij wilt, dan kun jij makkelijk naar de bestemming toe werken. Het gaat erom dat ons hart bij het proces ligt, niet bij het resultaat.

schrijf naast je to-do list je kwaliteiten op die je hebt. Je to do list wordt daar niet langer van. Je kwaliteiten kun je niet afvinken, die bezit je al. De oefening laat je zien hoeveel waarde je hecht aan je doelen.

De kwaliteiten die je zelf al bezit zijn:

  • Je bent gedisciplineerd
  • Gefocust
  • Bevlogen

Besef hoeveel je kunt. We verliezen vaak de aandacht in het zelf doen en ontwikkelen. We willen het vaak op ons bordje gezet hebben. Dat maakt ons alleen maar zwakker.

De enige manier om je werk goed te verkennen is door rolmodellen te zoeken. Ga ze vooral niet stalken maar lees bijv biografieën. Richt je vooral op hoe ze in actie kwamen.

Je kunt alleen groeien door los te laten. Keer op keer weer.

Leven met een intentie is afstand nemen van externe doelen, succes loslaten en naar binnen kijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *