DEEL 2. RESET JE MIND-SET (AANDACHT)

Aandacht is een instrument die je kunt gebruiken om je mentale kracht te versterken. Wat je vreest creëer je.

Stel jezelf twee vragen:

  1. Wat gebeurt er? waarom je deze vraag aan jezelf moet stellen is, omdat we automatisch getrokken voelen tot de zaken die we niet willen. Er zijn problemen en obstakels. Die zullen er altij zijn. Geef ze geen EXTRA aandacht. Als jij je focus zet op het verliezen en de fouten zul je ook verliezen en de fout ingaan. Zie je de positieve kanten, dan zijn de percentages groter van slagen. Wat het maakt je sterker.
  2. Wat ging er goed? Ga na wat er goed ging en waar je tevreden over bent.

Je kunt jezelf zien als een machine. Je hebt de input-verwerking-output. Er is een begin, dan komt het proces, actie en als laatste het eind resultaat. Je ziet de verwerking van het proces niet. Dit gebeurd in onze mentale wereld. Je mind-set heeft ook te maken met de activiteiten tussen je oren. Het gaat erover hoe jij het verwerkt en ziet. Als er iets is gebeurt, vraag jezelf af, hoe verwerk je zo een gebeurtenis.

Het antwoord op deze vraag is hoe jij het ziet. Wat de feiten betekenen bepaal jij zelf.

In de mentale wereld hebben feiten een betekenis. Of het nou gaat om een positieve of negatieve lading. Het hangt er vanaf wat voor betekenis jij het hebt gegeven.

De mind-set gaat over de manier van kijken en wat het doet met je denken, voelen en uiteindelijk het doen. Hoe jij kijkt, bepaald dus hoe jij denkt en hoe jij je voelt. De verwerking bepaald wat je uit eindelijke actie is.

De mind-set is net als een lamp. Zie je de goede dingen dan is er licht. Zie je de slechte dingen, dan is je mind-set duister en donker. Alles kan je beter maar ook slechter maken. Het gaat er niet om wat je ziet, maar wat je erin ziet.

Het groot geheim van mind-set is: NOOIT VERLIEZEN.

Als je denkt dat je verloren hebt, vindt je nooit de kracht, motivatie, discipline om het opnieuw te proberen.

Als je verloren hebt, stel jezelf de volgende vragen:

  1. Wat heb ik geleerd van dit verlies?
  2. Hoe kan ik dat inzetten om nog sterker uit te komen?

Als je deze twee vragen weet te beantwoorden en je probeert ze toe te passen dan heb je gewonnen.

Heb je verloren, zie het dan als een les.

De kracht halen uit tegenslagen, iedereen kan het.

Hiermee kun je zelf je verleden herschrijven. Wat heb je geleerd van het verleden? Wat wil je anders doen? Wat is je aanpak? Wat is het plan?

Train vooral jezelf met vragen zoals:

Wat vindt je mooie van jou leven? Waarom kom ik altijd over een dipje heen? Wat is er mooi aan de aanpak? Waar zitten mijn kwaliteiten?

Een kenmerk van positieve mensen is dat ze zelf bepalen en bewust zijn hoe ze kijken naar een bepaald gebeurtenis. Ze laten niet de omstandigheden de richting bepalen, maar de kijk op de situatie. Je bent niet het artikel, maar de beslissing.

Productieve mensen leiden, reactieve mensen lijden.

Ons brein houdt niet van veranderingen.

Om van veranderingen een gewoonte te maken, daag jij je brein altijd uit. Het is het zoeken naar een andere betekenis en een ander focus.

Bij een positieve mind-set zit de aandacht los. Het gaat er niet om om het vinden van de waarheid, maar op de kracht van de focus, zonder dat het schade oplevert.

Het brein is net als het geven van water aan plantjes. Hoe voedt jij je brein. Positieve mind-set of negatieve mind-set. Als je negatief reageert tegen over het negatieve zul je ook negativiteit ervaren.

Om mentaal fit te worden moet je juist alle belemringen proberen te confronteren.

Ga bij jezelf eens na hoeveel tijd je hebt besteed aan het bewust sturen van je aandacht richting je dankbaarheid. Het trainen van je aandacht verschilt niet met het trainen van een spier. Hoe vaker je opzoek gaat naar je betekenis, focus, hoe sterker je wordt. De hele verandering heeft te maken met trainingen en het kijken op.

Geef aandacht aan je dankbaarheid, je focus, het kijken op en de manier van denken.

De volgende keer ga ik het hebben over een positieve mind-set.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *