Reset je mind-set in positieve

Ben je optimistisch? Dan ben je positief.

Optimistische mensen zijn creatief en flexibel. Ze ervaren meer geluk en voldoening en proberen anderen ook gelukkig te maken.

Maar er zijn harde feiten. We blijven onze acties nemen in overstemming met onze visie. De visies die ons in de weg staan zijn de belemmerde overtuigingen.

  1. De betekenis van optimisme/wat het doet?
  2. Waarvoor je vreest, creëer je zelf
  3. Gemakzucht van optimisme.

Optimisme is de belangrijkste mentale vaardigheid die je kunt bezitten. Daarbij hoort ook positiviteit. Positiviteit opent de brein en extra deuren gaan open. Je gaat meer zien en alle mogelijkheden worden zichtbaar. Je wordt creatiever en krijgt meer ideeën. Positiviteit haalt het beste uit je uit.

Wat ik zelf niet eens wist was, dat je positieve emoties hebt, maar ook neutrale emoties. Neutrale emoties halen niet zoveel uit een persoon als positieve emoties. Negatieve emoties gooien de deuren dicht. Heb je negatieve gedachten, dan ben je met jezelf aan het strijden.

Als je denkt aan het feit dat iets fout gaat, dan wek jij je negatieve emoties op. Als je deze gedachte ingang zet, is het gedaan met de prestaties. Je raakt je creativiteit kwijt.

Het brein gaat op slot en je lichaam verkrampt helemaal.Het medicijn is dat jij creëert wat jij uit alle macht wilt voorkomen. Verder kijken dan je eigen comfortzone is heel belangrijk op wat je wilt en of het goed gaat. Zeker als je onder druk staat of als het tegenzit. Dat is de sleutel van creativiteit, flexibel en volhardend te zijn. Dit is al een enorme uitdaging. Als je dit niet goed aanpakt of ingrijpt, gaat het brein opzoek naar fouten en allerlei verzonnen gevaar. Heb de stemming van optimisme en positieve mind-set.

Vragen die jij jezelf kan stellen: Welke visie heb jij?

Welke gedachte gebruik je daarbij? Wat houd ons tegen? Waar brengt het me heen met een positieve mind-set?

Wat voor gevolg heb je als je een optimist bent? Je hebt een positieve kijk op het leven, je bent naïef met een positieve mind- set.

Wat is het verschil tussen Optimisten en pessimisten? Pessimisten hebben altijd een reden om het bij het ouden te houden. Ze zijn gerelateerd op passiviteit.

Optimisten zien de mogelijkheden. Ze houden zich niet tegen door hun angsten. Ze zien hun kracht inplaats van hun gebreken en zetten hun zwakte in voor kracht. Ook komen ze tegen realiteit in in actie. Het zijn opgewekte doeners. Het stimuleert positieve activiteiten. Kijk wel uit dat je niet te veel optimistisch bent, anders wordt je roekeloos en naïef. Optimisten jun gedrag is effectiever te beoordelen dan in werkelijkheid is. Maar dat is juist het geheim van optimisme hun succes. alhoewel een beetje te veel optimisme kan namelijk geweldig uitpakken. Ze gaan eerder voor nieuwe uitdagingen, ondanks dat ze de vaardigheden nog niet onder de knie hebben. Deze vaardigheden ontwikkelen ze alsnog gaandeweg.

Tot slot een mooie techniek om je brein open te breken voor positieve emoties, is het gebruik van humor en relativering. Het werken aan een positieve mindset is een zinnige manier van leven die de kans op succes en mentale lichamelijke gezondheid vergroot.

Mensen die optimistisch zijn leven vaak langer dan pessimisten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *